Z čeho se vyrábí?

Když před několika tisíci lety první indiáni ve Střední Americe domestikovali kukuřici, sotva mohli tušit, že v dnešní moderní době z ní bude jedna z nejpěstovanějších obilovin na světě. Vzrostlá obilovina kukuřice setá (Zea mays) se stala také základem křupek Secalo. Z jejích zlatých zrn se vyrábí kukuřičná krupice, což je vlastně nahrubo namletá kukuřičná mouka.

Druhou světoznámou a rozšířenou plodinou, která dotváří jemnou chuť arašídových křupek Secalo, je podzemnice olejná (Arachis hypogaea). Pochází z Jižní Ameriky, odkud byla vyvezena do celého světa. Její semena nesou název arašídy nebo také burské oříšky. Toto jméno získaly od obyvatel Jižní Afriky, nizozemských osadníků Búrů, kde se podzemnici velice dařilo.

Teprve spojením obou plodin – kukuřice a arašídů vznikají díky péči a originálnímu receptu lahodné křupky, které se na vašich stolech objevují již několik desetiletí. V přiložené galerii vidíme hlavní přísady arašídových křupek – kvalitní burské oříšky a kukuřičnou krupici. A také co vše předchází tomu, než se balíček křupek Secalo dostane na Váš stůl.

Čtěte příběhy a poznejte obyvatele i slavné hvězdy Galaxie Secalo!